Listor · Okategoriserade

Seså, nu tar vi tillbaka trenden

Jag fick en sådär varm, trygg, nostalgisk barndomsminne-känsla i magen när jag fick se en typisk blogg-lista i Elsa Billgrens blogg (som hon dessutom jämförde sina svar från 2004 med, så himla rolig grej). Jag kastades tillbaka till 2008 när jag scrollade bland dessa listor på allas bloggar, bl.a Molly Rustas blogg, som då var något helt annat än nu, då en bloggande dalatös som fotade outfits framför någon fin faluröd villa med vacker snickarglädje, men som man nu istället oftast ser i någon Chanel-outfit vid en infinitypool i Marbella. I efterhand förstår jag ju att det var mest för de faluröda finhusen jag läste den bloggen. Men hursomhelst, jag blev så sugen på att ta upp den där gamla bloggtrenden, så här kommer en typisk gammal hederlig blogg-lista.

Nämn något som gjorde dig glad igår:

Eftermiddagstrippen som hela familjen tog igårkväll, först till byggvaruhus i Skattkärr för att inhandla mer material till mitt företag, sen middag på resturang för att direkt kunna skicka barnen i säng när vi kom hem, lyx!

Vad gjorde du kl 08 i morse?

Lämnade lillfisan på förskolan, som så vanligt skuttade iväg, knappt tid att vinka mamma hejdå.

Vad gjorde du för 15 min sedan?

Ett riktigt skogsmulle-svar, men jag hämtade ved. Kaminen började brinna ut och mer ved behövdes.

Det sista du sa högt?

”Okej, vi hörs sen. Älskar dig, pusshej” till en snart färdigjobbad man (min man, såklart)

Vad var det senaste du åt?

Lyxmiddagen som jag lagade idag, potatis, fläskfilé med besås, mumma!

Vad var det senaste du köpte?

Köpte en airbrush idag, ska bli så spännande att prova ju!

Vad är det för färg på din ytterdörr?

Gröna, inte så otippat kanske (välkommen till hemmet grönt, beige och brunt). Tror att det snart måste vara ganska exakt ett år sedan våra parytterdörrar gick ifrån vita till gröna, efter mycket velande. Ångrar det inte en sekund.

Vad är det för väder hos dig nu?

Grått och kallt. Men optimistisk hoppas på sommarvärmen alldeles kring hörnet.

Godaste glassmaken?

Är egentligen inget större glassfan. Föredrar godis. Salt och surt. Meeeen om jag ska välja blir det Ben & Jerrys Half baked.

Sover du tungt?

JÄTTE!

Drömmer du mardrömmar?

Väldigt sällan, som tur är. Minns att när jag var gravid med Minelle, på sluttampen, drömde varje natt att jag körde ner med bil i vattendrag, sjöar, bäckar, hav. En ren skräck, varje natt. Jag undrar hur det ens är möjligt? Att drömma princip samma sak varje natt? Hormonerna måste spelat ett riktigt spratt.

Vad ser du om du tittar till höger?

Den sprakande kaminen.

Favoritgodis?

Salta Ferraribilar. Djungelvrål. Marabou mjölkchoklad.

Hur många kuddar sover du med?

2 (läs 1,5 då Minelle oftast delar kudde med mig)

Morgon eller nattmänniska?

Kväll. Eller ja, har ju tydligen även blivit kvällstrött nu på senare dagar men föredrar alltid kvällar före tidiga morgnar.

Vad är viktigt för dig?

Hemmet. Vad allt det innebär med min familj, djuren, vår trygga plats. Och att få vara kreativ, hur klyschigt det än låter, jag blir lite smått galen och butter när jag inte får skapa.

Stökigt el välstädat?

Städat, alla dagar i veckan. Tyvärr bor jag med tre andra som inte föredrar det riktigt lika mycket städat som jag, haha.

Vad gör dig glad?

Att umgås. Värdesätter de stunderna så mycket när jag jobbar själv hela dagarna. Älskar att fika och bara stri (prata på värmländska).

Vilket var ditt bästa ämne i skolan?

Slöjd. Älskade slöjd. Kanske inte konstigt att jag jobbat med kreativa yrken nästan hela mitt vuxna liv.

Bästa grönsak?

Morot! Allra helst kokta och med en klick smör och nypa salt på.

Vad är det bästa med söndagar?

Att de är ofta kravlösa och lugna.

…Kanske återkommer jag själv med samma lista om några år och jämför svaren likt Elsa Billgren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s