Odla · Okategoriserade · Trädgård

Nu har jag gått & fått hybris…

Jag drömmer om tacofredag med egenskördad gurka, drömmer att vi ska ha glassfika i växthuset och barnen kan sträcka ut armen för att plocka en jordgubbe att toppa med, drömmer om att få strosa runt kring knähöga blomsterbäddar fyllda med vallmo, drömmer om att plocka in ett knippe väldoftande luktärt som får en plats på handfatet. Jag drömmer om prick allt detta. Men inte just nu. Längtet och drömmandet är halva nöjet.

Det är nog därför jag fastnat lite extra för det här med att förså. Det blir som små depåstopp på vägen, ni vet? Att vattna, ta hand om , växer och växer, plantera om, plantera ut… Vad är det man brukar säga, att resan är viktigare än själva slutdestinationen? Fast det är klart, fulla bärplantor och vackert blommande blombäddar är ändå en helt okej slutdestination också. Att få längta och ta del av resan. Sen i sommar får man en liten belöning för allt man åstadkommit.

Jag fick äntligen hem ett gäng fröer jag beställt. Många nyheter som ska bli så spännande att prova.

Det här med växthusbygget har gett mig lite hybris, nu är jag nästa medlem i Mandelmann på Djupadal.

Milton har varit med och valt lite också. Tomater var självklart, han ska ju göra egen ketchup till korvstroganoffen! så detta år ska han så bifftomater, de tyckte han var fräsiga!

Sen klickade jag bl.a hem stockros, pionvallmo, rosenskära, luktärt, fjädervallmo, minimelon, minipumpa, djungelgurka, växthusgurka, ärtor, solros och kornvallmo. Solrosorna heter ”autumn beauty” och går i färgerna gul brons och vinröd, kommer bli så fint. Solros är dessutom perfekta att så med barn. Miltons egensådda solros blev längre än pappa för 2 somrar sen, helfestlig att följa fröts växtspurt!

Snart börjar det roliga, att få påta lite i jord igen!

2 kommentarer på “Nu har jag gått & fått hybris…

  1. Åh, hittade precis hit. Vilken inspirerande sida du har! Älskar ditt bildspråk. Drömmigt. Jag är också i startgroparna för sommarens sådd och förkultivering inne. Kämpar med litet hus där allt trängs och en ganska svårodlad trädgård. Har övergått mer och mer till att fokusera på örtagård, då allt annat innebär ett nästan blodigt krig mot sniglar, rådjur, parkslide och uppgivenhet däremellan, haha. Ska bli roligt att hämta lite syrerik luft härifrån! ^_^

    1. Men vad glad jag blir! Vad roligt att du hittat hit till mig! 🙂
      Det är spännande det där med odling och att man inte vet hur man kommer lyckats, så olika från år till år! Vi har mest problem med fåglar här hemma, som tyvärr pallar allt de kommer åt! Växthuset är en räddning, och en hel del nät på odlingarna utomhus!
      Hoppas att du får njuta av massa färska örter i sommar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s