Allmänt

Gröna sköna hörna!

Nu är den så gott som färdig, den lilla gröna sköna hörnan här hemma! En budgetrenovering där vi använt oss av det vi har hemma, förutom färgen, gardinerna och den gröna sammetsfåtöljen som kompletterar kontoret inom ett par dagar (fick den i födelsedagspresent, med hemleverans nu under veckan!) 

Detta blev bara så himla snyggt! Nell & the lions logga, i spegel. Så snyggt mot den grönmatta väggen. Denna färg ser nästan ut som sammet. 

Jag ska så småningom inhandla batteridrivna antikljus och ha i stakarna, är alldeles för nojjig för att våga ha riktiga tända, men så tjusigt med något som lyser upp i hörnet, så brand och barnsäkra ljus får bli lösningen! 

Dessa små clipboards hade vi på vårt bröllop, nu fick jag användning för de igen efter snart 3år nedpackade i vår brudkista. Jag betsade de i samma bruna som jag betsade skrivbordsskivan i. De svarta gamla ramarna fick jag efter farmor, när de flyttade. Tillsammans blev de en hemmagjord anslagstala/moodboard ovanför det gamla skrivbordet som jag fått av Jacks mormor (som från början kommer från hans gammelmormor). 

Dessa små anteckningsböcker har jag fyndat på Rusta, tror jag betalade 15kr för 3st. Helt i rätt färgskala. 

Ramarna ska få sig fina och inpirerande bilder. Håller på att välja ut de allra finaste. 

Postfacket rymmer mycket och de inbyggda facken gör att man kan ha koll och skilja på allt. Vi konstaterade under helgens kalas att den måste vara minst 50år gammal, då min farfar fick den i sina ägor, efter att den stått i postens kontor (i okänt antal år).  

 Den gröna sköna hörnan ligger avskärmat, genom att vi monterade gardinskenor i taket och hängt upp gröna sammetsgardiner, som man kan dra åt sidan eller dra för, om vi t.ex använder matsalen som ligger precis bredvid. 

Här sitter jag och skissar upp alla ordrar på datorn, som jag sedan med hjälp av en maskin (som står på andra sidan av kontoret/verkstan) sågar ut och graverar med. Det är en dröm att få sitta här och pyssla med just det. Mitt drömjobb, varje dag. 

Och en klassiker som jag älskar, som en medalj efter all renovering – före och efterbilder. T.om packhörnan med alla kartonger och bubbelplast (bild nr 2 uppifrån) blev mysig! Ordning och reda! Balsam för själen.
Längtar tills jag får hem mysiga fåtöljen, gör mig en varm kopp kakao en kväll när barnen somnat, slår på en pod och softar ner mig i hörnet för att jobba lite. Bättre arbetsmiljö kan man ju inte begära. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s