Hjärta för de små djuren

publicerat i Allmänt, Djur, Lantliv, Trädgård, Vinter;
(null)

Jacks mormor har ett helt zoo hemma på sin gård. Hon matar fåglarna, rådjuren, räven och tacka vet jag allt vad som springer på hennes gräsmatta. Jag har alltid tyckt det varit så mysigt så det var en självklarhet när vi flyttade till vårt hus här i skogen, att de små djurvännerna skulle få mat. En extra tanke på de små djuren som traskar över gården varje dag och som har lite svårt att finna mat vintertid. 

(null)

Jag är sugen på att knåpa ihop lite hemlagad mat åt de små pippifåglarna och har googlat runt inspiration. Man kan ju göra i sockerkaksform, av apelsinskal eller i papparkaksformer för att de ska bli lite roliga! Ett pyssel att pyssla tillsammans med Milton tänker jag, så får han hänga ut de till djuren sen och då blir det ännu mer spännande att spana på de i fönstret. 

(null)

Rådjursträdet. De har lärt sig nu efter alla år vart de ska gå, vi har nu även hängt upp lite talgbollar även där, men kastar den övriga maten under trädet, så de står lite skyddade. 

Vi ser trädet från vardagsrummet och man kan se de kika förbi om vi inte hunnit vara där med mat ännu, så går man ut med lite och så kommer de strax tillbaka därefter. Då har de stått och lurat på oss någonstans i närheten. 

Taggar: DIY, Fågelmat, Mat, Pyssel, Rådjur, Talgboll;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anita:

Ååh, mysigt :D

Svar: Ja, så mysigt att det är lite liv och rörelse på gården! :)
Villa Gråbo

2:a kommentar, skriven , av Pauline Hurtig:

så fint! vi hänger också ut :)

Svar: Tack! Det är så mysigt att det är lite liv och rörelse utanför fönstret :)
Villa Gråbo

Kommentera inlägget här :