Den 25åriga tanten

publicerat i Allmänt, inredning;
(null)

En tråkig gammal kaffekopp. Kan ha varit det tråkigaste någonsin som man kunde få i julklapp när man var yngre, eller de där samlar-dessertskedarna som jag fick av farmor varje födelsedag. 

"Du kommer att uppskatta det så mycket när du blir äldre" sa alltid mamma och tänk vad rätt hon hade. Hon visste redan då att Malin, 9år en dag skulle bli en gammal tant i en ung kvinnas kropp. För det är faktiskt så jag känner mig, kanske lite allt för ofta, haha. 

(null)

Jag älskar gammalt porslin, och speciellt kaffeporslin. Det är något speciellt att få duka upp en fika med vackert, välgjort porslin som inte massproducerats och sålts för 10kr koppen. Det känns liksom lite mer livskvalité med framdukat finporslin. Ja, som sagt, en gammal tant i en 25årig kropp.....

(null)

Denna servis har jag fått av mamma, fast nu på äldre dagar. Den är efter hennes farmor. En klar favvo bland alla kaffeserviser som jag samlat på mig under åren (har lyckats fylla upp ett vitrinskåp plus lite till...). Så ja, jag ska nog också bli en jobbig jäkel och ge bort en kopp varje jul till min dotter, och om hon inte blir en fikagalning som sin mor så får jag helt enkelt köpa ett vitrinskåp till och ärva även hennes koppar. 

Koalabebis

publicerat i Allmänt, Barnrum;
(null)
Min älskade koalaunge. Om hon fick så skulle hon hänga på mig hela dagarna. Och ja, det får hon ju. Såklart. Jag minns ju hur snabbt tiden gick med Millpillbebis, snart kommer hon att springa runt i gåstolen och skava varenda hörn här hemma, så om hon vill hänga så får hon, helt enkelt. 

Men så finns det en till favvo, näst efter mammas och pappas arm. Fåren. Den fina babysittern som mormor köpt till henne. 

(null)
Dagliga möten med dessa får och djupa samtal som kan pågå i minuter! Det är ändå skönt för ryggen att denna uppfinning finns och att man kan få ett och annat vardagsärende gjort om dagarna. Visst är den väl fin! Förstår att hon trivs! 

Till mina framtida barn

publicerat i Allmänt, Lekstuga;
(null)
Jag ville överraska Milton med att ha inrett lekstugan när han kom hem från dagis igår, så jag plockade på mig all inredning och leksaker som jag tänk ha i lekstugan och traskade ut till Mini Gråbo. 

(null)
Jag dukade upp ett fikabord åt Valle, Bamse och Giraffen.

All denna fika sparade jag undan för flera år sedan, från vår gamla butik (jag & min man drev en inredningsbutik för några år sedan) för att jag ville ha det till mina framtida barn. Det känns helt galet att jag nu stod i mina barns lekstuga och äntligen fick plocka fram det för att de ska få leka med det, en dröm som verkligen gått i uppfyllelse. 

(null)
Den gamla kaffekvarnen har jag fått av Jacks mormor, Milton har sucktat efter den så länge när den stårr här hemma på köksbänken, den är ju rolig att veva med! Så jag tänkte att det är bättre att den får en plats i lekstugan, så får den komma till användning! Och så matchade den dessutom kockumsbyttan som vi gjort diskho av väldigt bra!

(null)

(null)
Finaste plåtburkarna från märket Tilda, Panduro. Förvaring kan man aldrig få för mycket av när det kommer till utrymmen där barn och leksaker ska vistas. 

(null)
En gammal kökshanduk efter min mormor, älskar dessa gamla kökshanddukar, så fina i sin enkelhet. Nu är även hyllplanet på sin  plats!